Skupinske meditacije

Misli so energija. Kamor usmerite pozornost, tisto raste. 

Vsako leto nam prenaša nove izzive. Kozmične energije nas sploh v zadnjih letih pozivajo k spremembam, drugačni akciji in reakciji. Klic po spremembi lahko občutite kot nespečnost, strah, jezo, nemoč, močne glavobole, notranje napetosti. To je signal, da morate nekaj spremeniti.


Če se želimo dvigniti nad omejitve, ki smo si jih zadali in jasno spoznati svoje najvišje sposobnosti, moramo z meditacijo okrepiti moč duše.

Naj vaš včeraj ne postane vaš jutri, vaša preteklost pa ne vaša prihodnost! Pridružite se nam in prebudite se v novi prihodnosti!

 Kaj je meditacija?

Več kot 70 let potekajo raziskave meditacije in koristi, ki jo ima na zdravje. Zdravniki večkrat priporočijo meditacije za lajšanje stresnih stanj, podjetja spodbujajo zaposlene k vadbi meditacije. Zakaj?  

Ljudje, ki meditirajo, bolje prenašajo stres, so manj časa na bolniški, so produktivnejši, imajo boljše medsebojne odnose, boljše telesno delovanje in odzivanje.

 Komu so meditacije namenjene?


Meditacijo predpisujejo bolnikom z visokim krvnim tlakom ter boleznimi srca in ožilja. Vzrok je preprost – medicinska znanost je dokazala, da meditacija zmanjšuje stres in povečuje sprostitev, kar srčnim bolnikom znižuje krvni tlak ter izboljšuje delovanje srca in ožilja. Bolniki po operaciji, kemoterapijah hitreje okrevajo in bolje prenašajo zdravljenje.

Zakaj je meditacija pomembna?


Z meditacijo postanemo bolj zbrani, spretnejši in ustvarjalnejši v vsem, kar delamo. Skozi meditacijo se naučimo, da smo prisotni v sedanjem trenutku, bolj smo zbrani in bolj dobrodušni. Odnos predanosti, potrpežljivosti, zadovoljstva in zavedanja, ki ga krepimo med meditacijo, se samodejno prenese v preostale vidike življenja. Potem odsevamo mir, radost in umirjenost, ki smo jih samodejno prejeli skozi proces meditacije.

Vsakič, ko meditiramo, opravljamo najpomembnejšo nalogo, ki jo je človek sposoben, to je, da popolnoma preobrazi svoj značaj in zavest. Niti v najlepših sanjah ali mislih si ne morete predstavljati čudes, ki ležijo znotraj vas; bogastvo je vaše in čaka na vas.

Svetloba začne prodirati čez temno noč duše. Bambusova piščal doni, ker je znotraj votla in prazna. Iz piščali, ki ni prazna, je nemogoče izvabiti zvok, kaj šele zaigrati melodijo. Ko se v meditaciji izpraznimo vseh misli, postanemo kot votla bambusova piščal. V globini sebe postanemo dojemljivi za božansko melodijo, ki nenehno doni v vsaki celici telesa. Z meditacijo urimo um tako, da se lahko oddaljimo od površinske ravni zavesti ter se spustimo globoko vanjo.

Meditacija bo za vas storila, kar je storila za vse, ki redno meditirajo: usposobila vas bo, da boste mojstrsko šofirali avtomobil.

Kako izgleda meditacija za aktivacijo pozitivnih misli?

Udobno se usedite, vzravnajte hrbet, zaprite oči in sprostite telo. Za nekaj minut se osredotočite zgolj na svoje dihanje. Predstavljajte si svoje idealno mesto za sprostitev in se globoko sprostite. Postopoma s snopom bele svetlobe sprostite vse telo od stopal pa vse do glave. Ko boste popolnoma sproščeni začnite z zdravilno aktivacijo pozitivnih misli. Vedno začnite s stavkom v prvi osebi ednine: »Odpiram se … zdravilnim močem vesolja.« »Sem popolnoma usklajena s svojim notranjim vodstvom, ki me vodi in usmerja.« »S pozitivno naravnanimi mislimi pomagam svojem telesu do zdravja, sreče in obilja.« Oblikujte lastne pozitivne misli, upoštevajoč svoj trdno zastavljeni cilj. Teh pozitivnih stavkov oziroma afirmacij ne ponavljajte le med vajo, ampak tudi večkrat čez dan. Ko boste končali počasi odprite oči, se dobro pretegnite in raztegnite ter s svojo pozornostjo ponovno pridete v prostor, kjer se dejansko nahajate.

Naj vaš včeraj ne postane vaš jutri, vaša preteklost pa ne vaša prihodnost! Pridružite se nam in prebudite se v novi prihodnosti!

Kaj se dogaja med meditacijo?

Med meditacijo smo v alfa ali theta stanju. Takrat doživljamo globoko enost – za nekatere je to doživetje Boga, za nekatere je to povezovanje z angeli, za druge izkustvo niča ali popolnega miru. Vsekakor pa nas to doživetje pomirja in pozabimo na vse skrbi in strahove. To je gotovo eden izmed vzrokov, da številne raziskave – v zadnjih letih tudi znanstvene študije po skoraj vseh svetovnih univerzah – opisujejo učinek meditacij kot zdravilen. Zmanjševanje stresa, krepitev imunskega sistema in odpravljanje depresije je le nekaj opisanih učinkov meditacije.


Kaj je končni cilj meditacije? 


Če želite utrditi svoje telesno, čustveno in duševno zdravje ter olajšati stres, je priporočljivo, da vsak dan vsaj 15 minut preživite v tako imenovanem stanju alfa, kar pomeni, da znižate frekvenco električne aktivnosti možganov na 7 do 12 Hz (normalna dnevna zavest je pod vplivom visokega valovanja beta 14-30 Hz). Takšno stanje omogoča boljšo izkoriščenost desne polovice možganov. Prek desnega dela možganov ste povezani s svojo intuicijo oziroma z razširjeno zavestjo. Tako pride do plodne zveze med levo polovico možganov, ki je intelektualna, in z desno polovico možganov, ki je intuitivna.

O prijavi na Nevenkine skupinske meditacije

CENIK

Cena meditacije je 20 EUR. Plača se z gotovino. 

KRAJ

Meditacija traja 60 minut je se izvaja v prostorih na Vodnikovi 187 v Ljubljani.

PRIJAVA

Za meditacijo je potrebna predhodna najava.

Pozdravljeni, sem Nevenka!

Tako sem vesela, da ste tukaj!

Ta stran je namenjena vam, vaši rasti in preobrazbi. Z leti sem ugotovila, da je najlažji in najučinkovitejši način za ustvarjanje sprememb združevanje umskega in čustvenega dela z globokimi procesi transformacije, zato to počnem. Znanja črpam iz različnih področij (psihološke astrologije, reikija, meditacij, zdravljenja z energijo), med seboj jih kombiniram, da vam pomagam pri spoznavanju, kdo ste in kaj vse je mogoče doseči v življenju.  

Objem, Nevenka

Nevenka je spremenila moj pogled na življenje, svet in situacije. Sedaj gledam na dogodke in ljudi drugače, z več razumevanja in odobravanja. Za vse, kar se mi dogaja, sem odgovoren sam. Seveda se mi na tej življenjski poti še zmeraj dogajajo padci, a zdaj vem, da iz njih rastem, postajam močnejši.

Janez

KVIZ: Kaj storiti,

ko se v življenju zataknete?

Rešite kviz in spoznajte, kako z enostavnimi in praktičnimi nasveti izboljšate svoje življenja. 

 

Kaj pravijo stranke?

Pridobil sem veliko novega znanja, nove poglede ter samozavest. Predavateljica zelo razumno predava, odgovori ter zelo dobro razloži vsako vprašanje. Meditacijo in reiki bi priporočil vsakemu, ki želi nekaj narediti na sebi. Tudi če si v dvomu, se izplača poizkusiti, ker te zadeva pritegne.

Vojc

Udeležila sem se Šole Življenja in Meditacije in lahko rečem le, da sedaj živim lahkotno.Nevenkine programe priporočam vsem, ki so brez energije, se sprašujejo “zakaj se mi to dogaja?” in vsem, ki so jezni. Hvala Nevenka za znanje in izkušnje!

Tamara

Naj vaš včeraj ne postane vaš jutri, vaša preteklost pa ne vaša prihodnost! Pridružite se nam in prebudite se v novi prihodnosti!

>