ŠOLA ŽIVLJENJA bo za nove člane odprla vrata 19. marca 2024 z brezplačnim uvodnim predavanjem. Predavanje bo potekalo ob 17. uri, v prostorih tržnice Koseze, na Vodnikovi cesti 187, v Ljubljani. 

10 predavanj V živo:

Š O L A  Ž I V L J E N J A

Zaživite svoje sanjsko življenje

(pod svojimi pogoji)

Transformirajte

svoje življenje

Poglobite

se v nova spoznanja 

Izmojstrite

odnos s seboj in drugimi

V sebi veste, da bi lahko živeli lepše življenje. Prepričani ste, da si ga zaslužite. Kaj vas ustavlja?

 • Po navadi je tako, da se človek za pot raziskovanja in širjenja cone udobja odloči takrat, ko se mu življenje sesuje in poznani svet obrne na glavo.
 • Naj bo to zaradi težav v odnosih (s partnerjem, otroki, mamo, kolegi, sorodniki), v poslu ali zaradi zdravstvenih težav. 
 • Ko (življenje) ni tako, kot bi moralo biti. Ko nisi tam, kjer si želiš biti in ne veš prav dobro, kam si želiš.  
 • Ko začutiš v sebi tolikšno nezadovoljstvo, da je edina rešitev, ki jo vidiš, da greš v akcijo in prevzameš nadzor nad svojim življenjem. 

Če se v zgornjih besedah najdete in želite ustaviti nezadovoljstvo ter prevzeti nadzor nad življenjem, vabljeni, da 

... odprete vrata notranjega vodstva in vstopite v ŠOLO ŽIVLJENJA.

Kaj je Šola življenja?

Šola prebujenja je skupinska terapevtska izkušnja, znotraj katere udeleženci v zaupnem, varnem in sproščenem okolju delijo lastne izkušnje za reševanje različnih življenjskih izzivov.

S pomočjo duhovnih modrosti vas nauči sprejemanja življenjskih situacij ter vas odklopi iz avtopilota, na katerem deluje večina sveta. In na novi podlagi združi umski, čustveni, duhovni in energijski svet. Se sliši zapleteno?

V resnici ni, ko enkrat osvojite razumevanje in izkoristite široko paleto svojih potencialov, ki jih nosite v sebi. Ter (pravočasno) prepoznate situacije, ki izčrpavajo in pijejo vašo energijo. 

S tem pa dobite moč za sprejemanje odločitev, ki so za vas dobre in jih na (nezavedni) ravni pritegnete v svoje življenje.

Si predstavljate ... 

 • da na življenje gledate pozitivno in prevzamete zanj popolno odgovornost?
 • da poznate tehnike uspešnega sporazumevanja in reševanja konfliktov ter na ta način izboljšate odnose z družino, prijatelji in sodelavci?
 • da se naučite uspešnega sporazumevanja in reševanja konfliktov ter izboljšate odnose z družino, prijatelji in sodelavci?
 • da se suvereno spoprimete z negativnimi čustvi (jeza, strah, bolečina, osamljenost, nemoč)?
 • da uresničujete svoje cilje in živite življenje, ki si ga želite?

"Šola življenja je genialna. Predno sem jo začel obiskovati, sem bil v izgorelosti in se počutil blizu zloma. Česarkoli sem se lotil, se mi ni izšlo. Fizično in psihično sem bil na dnu. Vložek, ki sem ga vložil, je zanemarljiv v primerjavi s tem, kar sem pridobil. Zanesljivo vem, da je to znanje neprecenljivo, ker mi je vrnilo nazaj življenje."

JV

"Drugače sem začela razumeti svoje reakcije. Šola mi je ogromno pomagala v poslu in družinskih odnosih. V zadnji fazi mi je pomagalo, da sledim temu, kar čutim v sebi in spuščam slabo vest pri ljudeh, pri sebi. Opažam, da sem manj stroga do sebe, stvari so mi bolj zabavne."

L.D..

Naredimo skupaj preboj. Prijavite se na brezplačno uvodno predavanje. 

Kdo vodi program?

Šolo življenja je ustanovila in vodi Nevenka Kamenik.

Nevenka že vrsto let pomaga vsem, ki so se v življenju zataknili in ne najdejo poti naprej. Deluje po navdihu in pri delu kombinira veščine psihološke astrologije, alkimije, reikija, meditacije in zdravljenja z energijo.

Učno gradivo pripravlja sama, vsebino pa črpa od svojega najljubšega avtorja Eckharta Tolleja. Njegove zapise dopolnjuje s spoznanji drugih razsvetljenih mojstrov, kot so Nisargadatto Maharaj, Jiddu Krishnamurti, Anthony de Mello in Martin Kojc.

»Najpomembnejše v življenju je, kako se odzivate na zunanje okoliščine in ljudi. Lahko se odzivate iz svojega ega ali iz biti, ki je vaša prvenstvena narava.«, pove.

Celotna izkušnja šolanja je osvobajajoča, ko uvidite, kaj se dogaja pred vašimi očmi, pa se tega ne zavedate. In mogočna, ko z novimi orodji zaživite drugačno življenje. Bolj izpolnjeno, samozavestno, zadovoljno in mirno.

"Nevenkin program je popolnoma spremenil moje življenje. Vanj sem vstopila nesigurna, da je skupinski način zame primeren. Nekje na polovici 1. modula sem zaznala, da radostno pričakujem vsako srečanje. Skupina mi je zelo pomagala, prvič sem se počutila sprejeto. Dobila sem potrebno podporo, da lahko zdaj privatno, še bolj pa v službi povem svoje mnenje. Da si upam in vztrajam pri svojem. Nevenkin program je ena izmed najboljših stavri, ki sem jih naredila zase."

Slava


Ali se lahko vsega tega naučite v nekaj urah terapije? 

SEVEDA NE! Zato sem pripravila program


ŠOLA ŽIVLJENJA

Moje poslanstvo je, da spoznate in razumete delovanja uma in telesa ter njuno usklajevanje, da bi bolj kakovostno živeli in ne le preživeli. Na ta način se boste znebili svojih strahov, neprestano ponavljajočih se vzorcev in blokad v vas samih in svojih odnosih z ljudmi.

Šola je nastala kot odgovor na vprašanja, ki so jih zastavljali udeleženci seminarjev, tečajev, meditacij in zasebnih svetovalnih ur. Postopoma in povsem spontano na podlagi 20-letnih izkušenj. 

Program je zasnovan tako, da vam pomaga preoblikovati vzorce, mojstrsko uporabiti svoje zaznavanje in lažje sprejemati vse, kar vam v življenju pride naproti. Pri snovanju uporabljam sintezo starodavnih ezoteričnih znanj, moderne psihologije in kvantne fizike. 

Ne glede na to, ali ste na področju osebne rasti povsem novi ali imate večletne izkušnje- program je prilagojen, da vas sreča tam, kjer vam lahko pomaga, da vas pripelje do VIŠJEGA ZAVEDANJA.

Kako deluje Šola življenja? 

Šola življenja je zasnovana kot popolnoma praktična izkušnja. Snovi se ne naučite, temveč jo v življenjskih situacijah izkusite in tudi uporabite. V programu dobite:

01

Čas trajanja
 • semester traja 2,5 mesece
 • vključuje 52 šolskih ur (45 minut) oz. 10 srečanj 
 • poteka 1 x tedensko (4 šolske ure)
 • vsak torek, 17.00 -20.00
 • 02

  Predznanje ni potrebno

  Za udeležbo v začetni skupini predznanje ni potrebno.

  03

  Potek šole

  Sestavljena iz petih vsebinskih sklopov, ki se ukvarjajo s spoznavanjem delovanja uma, čustev, medsebojnih odnosov in duhovnih zakonov ter njihovega medsebojnega prepletanja in vplivov na naše dojemanje sveta.

  04

  Kraj in čas predavanj

  Brezplačno uvodno predavanje: 19.3.2024 ob 17. uri.

  Začetek nove skupine je 26. marca 2024. 

  Predavanja potekajo v prostorih tržnice Koseze, na Vodnikovi cesti 187, v Ljubljani. 

  Naredimo skupaj preboj. Prijavite se na brezplačno uvodno predavanje. 

  Resnica je, 

  da v življenju potrebujemo veščine razumevanja ...

  UMA 

  »Mnogi ljudje se povsem poistovetijo z glasom v glavi, z neprekinjenim tokom samodejnega, prisilnega razmišljanja in spremljajočih čustev. Tedaj rečemo, da jih je »obsedel lasten um« (Tolle 2007, 55). Večina njihove pozornosti je usmerjena v razmišljanje, zato nas v resnici ne vidijo, ne poslušajo. Niso navzoči, njihova pozornost je v preteklosti ali v prihodnosti, ki obstaja zgolj v miselni obliki v umu.

  V prvem semestru spoznavamo in raziskujemo lasten um.

  Kaj je um? Kako deluje? Kaj pogojuje naše razmišljanje? Kaj je ego in od česa je odvisen njegov obstoj? Kaj je misel, stališče in prepričanje? Kako pozitivna ali negativna misel vplivata na telo? Kako lahko spremenimo način mišljenja? Kaj je duhovno spoznanje? Preučujemo vsebino in strukturo ega. Kaj so vsebine naše zavesti in podzavesti, kako delujejo, kako jih preoblikovati in se jih osvoboditi? Razkrivamo nevidne učinke, ki jih ustvarjajo naše misli in njihove vplive na vsakdanjo resničnost. Delamo z umskimi prepričanji, raziskujemo povezave med telesom, umom, duhom ter materialnim svetom.

  ČUSTEV 

  Organizem vsake življenjske oblike, tudi naše telo, ima lastno inteligenco. Slednja se odziva na sporočila našega uma, na naše misli. Čustva so torej odziv telesa na naš um. Glas v glavi nam pripoveduje zgodbo, v katero telo verjame in se nanjo odziva. Ti odzivi so čustva. Iz čustev se energija nato preliva nazaj v tiste misli, ki so že v samem začetku povzročile določeno čustvo. Gre za ponavljajoči se krog neopaženih misli in čustev, ki poraja in ohranja čustveno mišljenje in čustveno ustvarjenje zgodb.« (Tolle 2007, 109)

  V drugem semestru spoznavamo povezavo med misli in čustvi. 

  Strah, tesnoba, jeza, zamera, zavist, sovraštvo, ljubosumje – vsa ta čustva prekinjajo energijski pretok v telesu in škodljivo vplivajo na organe, imunski sistem, prebavo, izločanje hormonov itd.

  Govorili bomo o povezavi med negativnimi čustvenimi stanji in telesnimi obolenji. Kaj je negativno čustvo in kako vpliva na telo? Kako pretvoriti negativno čustvo v pozitivno? Kako opustiti negativna čustva, kadar se pojavijo? Kako transformirati ali transmutirati energijo negativnega čustva v modrost? Kako zaznavamo osebno stvarnost? Kako zamrznjene podobe travmatičnih dogodkov v našem spominu vplivajo na naše življenje? Kakšen je odnos med čustvi in zavedanjem? Naučili se bomo prepoznavati in osvoboditi se negativnih čustev, prepoznati in preoblikovati miselne in čustvene vzorce.

  MEDSEBOJNIH ODNOSOV 

  »Danes na milijone ljudi živi samih ali kot starši samohranilci, saj niso zmožni navezati pristnega odnosa ali pa niso pripravljeni ponavljati groteskne drame preteklih razmerij. Drugi tavajo od enega razmerja do drugega, od enega cikla užitka-in-bolečine do drugega, in v druženju z nasprotnim energijskim polom iščejo izmikajoči cilj samo-izpolnitve. Tretji nenehno sprejemajo kompromise in ostajajo skupaj v nefunkcionalnih razmerjih, v kateri prevladuje negativnost, zavoljo otrok ali varnosti, iz navade ali strahu, da ne bi ostali sami, ali zaradi kakega druge vzajemne »koristi«, ali pa celo zato, ker so, ne da bi se tega zavedali, zasvojeni z vznemirjenjem, ki ga prinašata čustvena drama in bolečina. Toda krize ne prinašajo le nevarnosti, temveč tudi priložnosti.« (Tolle 1997).

  V tretjem semestru spoznavamo medsebone odnose. 

  Zakaj postanemo zasvojeni z drugo osebo? Kaj je zaljubljenost? Kaj je ljubezen? Kaj pridobi ego z igranjem vlog (zlobnež, žrtev in ljubimec)? Kaj je največji pobudnik spremembe v odnosu? Kakšni so razsvetljeni odnosi? Kakšna je vloga in pomen medsebojnih odnosov? Kako lahko izboljšamo medsebojne odnose? Kaj nas medsebojni odnosi učijo?

  Pridobil sem veliko novega znanja, nove poglede ter samozavest. Predavateljica zelo razumno predava, odgovori ter zelo dobro razloži vsako vprašanje. Meditacijo in reiki bi priporočil vsakemu, ki želi nekaj narediti na sebi. Tudi če si v dvomu, se izplača poizkusiti, ker te zadeva pritegne.

  Vojc

  Udeležila sem se Šole Življenja in Meditacije in lahko rečem le, da sedaj živim lahkotno. Nevenkine programe priporočam vsem, ki so brez energije, se sprašujejo “zakaj se mi to dogaja?” in vsem, ki so jezni. Hvala Nevenka za znanje in izkušnje!

  Tamara

  Spoznal sem, kako ven iz rutine. Odkril sem prostor za drugačno ravnanje. Naučil sem se postaviti meje. Nevenkina ŠOLA mi je super.

  A.T.

  Naredimo skupaj preboj. Prijavite se na brezplačno uvodno predavanje. 

  Najpogostejša vprašanja

  Kaj bom odnesel(-a) iz Šole življenja?

  Na svoje življenje boste gledali iz drugega zornega kota. Prej ste se počutili utrujene, izčrpane, obupane, jezne - pa niste vedeli, zakaj se vam to dogaja. Razumeli in spoznali boste vzroke za svoje lastno počutje in izvedeli, zakaj ste se znašli v takem položaju, kot ste. 

  Kakšne spremembe lahko pričakujem?

  Prejeli boste praktične nasvete, kako se soočiti z bolečino in trpljenjem ter ju uporabiti za prebuditev in rast zavesti. Posledica bo dvig življenjske energije, začutili boste navdih in motivacijo za življenje.

  Kako bo Šola življenja vplivala na moje vsakdanje življenje in prihodnost?

  Ljudi in svet okoli sebe boste zagledali v drugi luči. Kar je bilo prej za vas normalno, sedaj ne bo več. Nov pogled bo sprva sprožil začudenje, a na dolgi rok boste bolj mirni, srečni in zadovoljni v sebi.

  Kako Šola življenja izboljša moje osebne odnose v partnerstvu, družini, z otroci, s prijatelji, sorodniki, sošolci….

  Kot prvo se boste naučili, kako reči pravi “ne!”. Ta namreč ne bo izhajal iz odpora do osebe ali situacije, temveč iz jasnega spoznanja, kaj je v tistem trenutku za vas prav oziroma narobe. Samo neozaveščenega človeka lahko drugi izkoriščajo in manipulirajo z njim, on pa počne enako z drugimi. Naučili se boste, da se v odnosih ne boste več istovetili s svojimi stališči in resnicami, kajti šele takrat se lahko začne pravo sporazumevanje. Kajti kadar svojo identiteto črpate iz preteklosti, se vaše zamere in užaljenosti samodejno obnavljajo; ne sebi in ne drugim ne moremo zares oprostiti. Svojemu umu ne boste več dovolili, da iz vaše bolečine skonstruira identiteto žrtve! Spoznali boste, da če se boste smilili sebi in drugim pripovedovali o svojem trpljenju, boste samo še globlje v njem. Občutju bolečine ne moremo pobegniti, zato se boste naučili, kako se vanjo poglobiti. V tem procesu bo umrl del vašega ega, osvobodili boste samega sebe, kar vam bo prineslo veliko olajšanje in sprostitev, praviloma pa tudi spontano ureditev zunanjih okoliščin, vzrokov trpljenja. Spoznali boste, da je temeljni pogoj za preobrazbo odnosa popolno sprejetje partnerja takšnega, kot je. S tem se konča vsaka medsebojna odvisnost. Partnerja ni mogoče spremeniti. Vse, kar lahko storite, je, da ustvarite prostor zavestne navzočnosti, kjer se lahko zgodi preobrazba.

  Kako Šola življenja vpliva na izbolšanje poslovnih rezultatov?

  Zaradi pridobljenega znanja boste šli s tokom življenja in ne proti toku. Zakon predanosti in neupiranja bo iz vašega uma odstranil sleherno negativnost, strah in odpor. To pa bo gotovo izboljšalo vaše poslovne rezultate. Eckhart Tolle ta način delovanja primerja z azijskimi borilnimi veščinami, ki temelji na principu: “Ne upiraj se nasprotnikovi sili; prepusti se ji, da jo boš lahko obvladal.”

  Ali je šola življenja za vas primerna? 

  Šola življenja ni za vsakogar. Je celovit program, ki vam pomaga doseči resnično mojstrstvo. Če iščete bližnjice, to ni program za vas. Ugotavljam, da so najuspešnejši učenci šole življenja tisti, ki so ... 

  • naveličani vedno istega starega načina delovanja. Če ste dosegli določeno raven in ste pripravljeni, da se prebijete na naslednjo, a nimate znanja, kako jo sami doseči.
  • preobremenjeni, izgoreli, izpiti in ne vedo, kje začeti. Iščejo nekoga, ki bi jim stal ob strani in jih vodil. Nimajo pa orodij in tehnik, s katerimi bi resnično lahko dosegli spremembe.
  • si želijo osebnostno razvijati, so pripravljeni na notranje delo in se navdušujejo nad uvajanjem sprememb v svojem življenju.

  Cenik

  OSNOVNO

  EUR 700  / letnik 

  • 1 semester (40 pedagoških ur) 
  • učno gradivo
  • plačilo je možno v 3 obrokih

  PREMIUM

  EUR 1000  / letnik 

  • Vse našteto v osnovnem paketu
  • 1x individualno astrološko svetovanje
  • 1x energijska terapija
  • 1x meditacija

  Če ste prestrašeni / jezni / navdušeni, točno takšne vas želim. To mi pove, da ste tik pred prebojem. Vabljeni na prvo brezplačno predavanje Šole življenja.

  >